Strainul

I s-a parut ca bate cineva la usa, dar pana sa ajunga sa deschida nu mai auzi nimic. Probabil ca era doar inchipuirea ei, si totusi un gand o facu sa tresara: un strain cu voce cunoscuta. O voce care-i aducea aminte de minciuni spuse atat de frumos incat aproape o dureau. Atunci ar fi vrut sa-i strige din toate puterile adevarul, nu sa-i sopteasca atat de dulce veninul la ureche. Nu l-a lasat sa intre, dar a fugit dupa el in noapte si l-a prins de mana rugandu-l sa fie sincer. Era cel mai pretios cadou pe care i l-ar fi putut face cineva, dar ea nu mai primea demult cadouri.  Cu ultimele puteri ascultase si ultima minciuna. Atunci a stiut ca e doar un strain. Cineva care nu o cunostea doar i s-a parut ca o stie.

Isi verifica pulsul: nu mai era al ei. Pana si respiratia simtea ca o imprumutase. Doar amintirile au ramas intacte pe pielea ei ce incepea sa doara: fiecare urma, fiecare cicatrice, fiecare vis. Nu, visurile nu erau acolo, dar i se scurgeau prin piele vrand cu tot dinadinsul sa ii paraseasca trupul. Le privea prelingandu-se pe asfalt cu tot cu durerea ei si au ramas impregnate acolo, pe drumul pe care mai trecea uneori. Ar fi luat de mana toti strainii sa-i intrebe “tu esti?”, insa stia ca e o nebunie. Mama ii spunea mereu sa nu se increada in straini. Ii spunea cum casa ei este o oaza e liniste, pace si siguranta si doar in afara ei pandesc pericolele. Poate ca pericolul era tocmai in casa, nu in afara ei.

Nu traia intr-o casa ci intr-o fortareata. Departe de oaza aia linistita si sigura, pentru ca totul era un miraj. Unde cu toate astea oamenii veneau si plecau. Dar numai cine trebuia sa vina si sa plece. Listele erau facute si cu greu mai puteai gasi un loc. Stia asta, asa ca si-a promis ca va pleca. Nimic din ceea ce credea, nu mai era adevarat. Daca strainul avusese totusi dreptate? Dar daca nu i-a vorbit cu adevarat si doar i s-a parut? Isi dorea tot mai mult sa plece departe, atat de departe incat nimeni sa nu o mai gaseasca. Lumea ei devenise parca o straina, sau ea era straina in lumea ei.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s