Oamenii nepotriviti

Cu totii i-am avut sau ii avem in viata noastra mai mult sau mai putin. De multe ori refuzam sa ii vedem si ne chinuim sa ne potrivim noi sufletul cumva dupa al lor, doar doar gasim si locul in care sa se lipeasca. Irosim timp si energie pe care le-am putea investi in noi sau in sufletele potrivite, si-apoi ramanem cu regrete. Ni se intampla.

Insa cu timpul ne dam seama ca oamenii pe care ne straduim sa-i consideram potriviti, nu vor fi niciodata. Iar cel mai usor mod este sa-i lasam sa ne vada sufletul, asa cum este. Unii se sperie si fug, altii se oglindesc si decid sa ramana. Pe cei care pleaca sa nu-i plangem, ca nu-i pierdem pentru ca nu i-am “avut” niciodata. Ei pur si simplu au stat langa noi pentru ca au avut orice alt motiv decat persoana noastra. Este normal si firesc sa se trieze, iar noi sa le oferim sansa de a ramane sau pleca, inchizand frumos usa in urma lor.

Si cand spun sa o inchidem frumos, asta inseamna fara regrete, fara zbateri inutile, fara prea multe intrebari la care nu vom gasi raspuns. Este mai bine pentru noi sa plece decat sa ramana din motive gresite sau sa ne dam seama prea tarziu ca nu se vor potrivi niciodata si ne-am investit sufletul in relatii si in oameni pentru care nu a contat. Sa-i lasam sa plece si sa ne bucuram de cei care raman.

Mai bine sa se indeparteze din ratiuni corecte, decat sa ramana din ratiuni gresite.

Advertisements

8 thoughts on “Oamenii nepotriviti

 1. Nici un om nu trebuie sa fie dépendent de alt om. Cu toate acestea suntem involuntar, constient, inconstient sau subconstient, interconectati unii cu altii, prin gândire, exprimare si actiuni, atasati de acest pamânt, ghidati si influentati de perceptia celor cinci simturi, de capacitatea ratiunii de a controla sentimentele ce iau nastere la nivel sufletesc.
  O seara sublima, draga (In)visible !

  Like

 2. Am aceeasi “impresie”, 🙂 însa ceea ce am vrut sa se înteleaga este ca, a închide sau deschode “usa” sufletului pntru un alt suflet, tine de capacitatea si puterea de autocontrol rational-sentimental al fiecarui individ în particular.

  Like

 3. Acum inteleg in alta nuanta discutia de pe facebook. Recunosc ca pe wordpress mi-am facut un obicei de a citi dimineata.
  “Unii se sperie si fug, altii se oglindesc si decid sa ramana. Pe cei care pleaca sa nu-i plangem, ca nu-i pierdem pentru ca nu i-am „avut” niciodata. Ei pur si simplu au stat langa noi pentru ca au avut orice alt motiv decat persoana noastra. Este normal si firesc sa se trieze, iar noi sa le oferim sansa de a ramane sau pleca, inchizand frumos usa in urma lor.”
  Cred ca ai spus tot ceea ce trebuia spus.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s